De Graafschap-keeper: "Slim van hem, stom van mij"

22 augustus 2015, 21:49

Het enige doelpunt bij de wedstrijd tussen Roda JC en De Graafschap werd gemaakt door Tom van Hyfte. De middenvelder van Roda verraste doelman Hidde Jurjus in de korte hoek. Die bal had er nooit in gemogen, zegt de keeper van de Superboeren schuldbewust.

"Ik was boos op mezelf", zegt hij bij Omroep Gelderland. "In die situatie moet ik de korte hoek eruit halen, maar ik wilde ook de voorzet pakken. Dat straft hij af. Slim van hem, stom van mij. Je weet als keeper dat je alles moet pakken. Ik maakte een verkeerde keuze, ging niet helemaal vrijuit. En dus is die 1-0 mijn schuld."

Toch was de nederlaag verdiend te noemen, want het gepromoveerde De Graafschap liet veel te weinig zien in Kerkrade. "We begonnen te bleu en te afwachtend", zag Jurjus. "Als we zelf durven te voetballen, kan dat ook in de eredivisie. Verdedigend gaven we nu niet veel weg, dat is een vooruitgang. Er zat op het laatst ook nog wel meer in. Het zag eruit alsof iedereen zich in de wedstrijd wilde voetballen, maar dat lukte niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen