Serie A: dendert de Juventus-trein vrolijk verder?

22 augustus 2015, 09:00

De fanatieke en passievolle 'tifosi' hebben er lang op moeten wachten, maar in navolging van bijna alle nationale competities in Europa wordt vanavond (zaterdag) ook in Italië de bal weer aan het rollen gebracht. De Serie A, een decor van voetbalhistorie, passie, emotie, dramatiek en strijd, gaat eindelijk weer beginnen. FCUpdate.nl blikt vooruit op de nieuwe jaargang in de Italiaanse competitie.

De Oude Dame is niet kapot te krijgen

Het is duidelijk dat het in Turijn al jaren rozengeur en maneschijn is. Dat is zo'n 140 kilometer verderop wel anders. Het is namelijk al een tijdje huilen met de pet op bij Milan en Inter, die voor de eerste keer sinds zestig jaar (!) allebei geen Europees voetbal spelen. Beide in verval geraakte topclubs hopen alle ellende in de komende jaargang weg te spoelen met betere resultaten. Investeringen van Aziatische geldschieters moeten voor licht in de duisternis gaan zorgen in de modestad.

Veel beweging op Italiaanse transfermarkt

De uitdagers van Juventus waren er duidelijk van doordrongen dat er met geld gesmeten moest worden om eindelijk weer eens bij te kunnen benen. Zo maakte Roma werk van de komst van onder meer Edin Dzeko, Mohamed Salah en Wojciech Szczesny, Antonio Rüdiger en Iago Falque. Vooral op aanvallend gebied zijn de Romeinen er flink op vooruitgegaan. We kunnen derhalve veel van de Giallorossi verwachten. Lazio, Napoli en Fiorentina waren wat rustiger op de transfermarkt, maar blijven strijdbaar.

Oranje gekleurd Lazio en Nederlandse middenvelders

Nederland is redelijk vertegenwoordigd in de Serie A. Met name bij Lazio Roma is er sprake van een Nederlandse enclave. Stefan de Vrij en Edson Braafheid stonden al onder contract bij de Biancocelesti en Ricardo Kishna en Wesley Hoedt hebben zich deze zomer ook in de Italiaanse hoofdstad gemeld. Van het oranje kwartet lijkt overigens alleen De Vrij zeker te zijn van een plekkie. Braafheid is goed voor de breedte van de selectie en voor Kishna en Hoedt is het zaak om zich door te blijven ontwikkelen en zich, naarmate de tijd vordert, in het elftal te spelen. Het duo zal daar overigens wel de tijd voor krijgen.

Bij Juventus is Ouasim Bouy teruggekeerd na een verhuurperiode bij Panathinaikos. Bij Napoli staat Jonathan de Guzman nog op de loonlijst, maar de international mag weg en zal waarschijnlijk voor Olympique Marseille of Sunderland kiezen. Het aantal Nederlanders in de Serie A staat formeel gezien nog op negen, maar lijkt dus acht te worden.

Juventus blijft aan de macht

Top-vijf volgens FCUpdate.nl

1. Juventus

2. Internazionale

3. AS Roma

4. AC Milan

5. Fiorentina

Bologna is na één seizoen afwezigheid weer terug op het hoogste voetbalpodium van Italië. Wij verwachten dat de gerenommeerde club hier actief zal blijven. De even bescheiden als nietige clubs Carpi en Frosinone promoveerden in de vorige jaargang verrassend van de Serie B naar de Serie A, maar wij denken dat deze clubs het hoofd niet boven water kunnen houden. Als derde degradant kiezen wij voor Empoli, dat vorig jaar vijftiende werd.

Degradanten volgens FCUpdate.nl

18. Empoli

19. Frosinone

20. Carpi

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen