Oud-speler Feyenoord en Ajax duikt op in Australië

21 augustus 2015, 13:08

Hij voetbalt nog steeds, Leonardo Vitor Santiago. Het voormalige toptalent van Feyenoord, ooit het middelpunt van een politiek gevecht, heeft een contract getekend bij het Australische Newcastle Jets. De 32-jarige Braziliaan speelde het afgelopen seizoen voor de Duitse tweedeklasser TSV 1860 München.

Leonardo werd op twaalfjarige leeftijd door Feyenoord naar Europa gehaald. Hij debuteerde in het eerste elftal van de Rotterdamse club toen hij zeventien was en gold als een enorm talent, maar brak nooit echt door. Dit kwam mede omdat er vrij snel na zijn debuut problemen bleken te zijn met zijn paspoort. Leonardo mocht een tijdje niet voetballen en kreeg een boete. Bovendien kreeg hij daarna te maken met blessures en botste hij met trainers, waardoor de Braziliaan in 2006 vertrok uit Rotterdam-Zuid en aan de slag ging bij NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion dwong hij een transfer naar Ajax af, maar ook in Amsterdam wist hij niet echt te slagen.

Via Red Bull Salzburg en het Hongaarse Ferencvaros kwam Leonardo in 2014 in München terecht. Met Newcastle Jets heeft hij nu dus weer een nieuwe club gevonden, hij sluit medio september aan bij de selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen