De Boer ontevreden over Ajax: "Mindset moet anders"

20 augustus 2015, 21:53

Heel gelukkig zullen de fans in de Amsterdam ArenA donderdag niet geworden zijn van Ajax. De thuisploeg won weliswaar met 1-0 van FK Jablonec, maar de wedstrijd was het aanzien amper waard. Tegen de stugge en defensieve Tsjechen wist de ploeg van coach Frank de Boer amper kansen te creëren.

De Boer baalt van het gebrek aan stootkracht bij zijn ploeg, laat hij weten aan het ANP. "De mindset moet anders", zegt hij over de speelwijze van zijn ploeg tegen Jablonec. "Tegen dit soort tegenstanders moet je veel opportunistischer spelen. Je moet de bal eerder in het zestienmetergebied brengen. Dan kunnen er klutssituaties ontstaan. Maar dat gebeurde helemaal niet. We moeten veel bewuster met zo'n duel omgaan."

"Er zijn maar drie of vier ploegen op de wereld die een verdedigende ploeg als Jablonec voetballend aan gort kunnen spelen", denkt de voormalig verdediger. "We zijn nog veel te veel bezig om er voetballend uit te komen. We moeten accepteren dat je anders moet spelen, minder des-Ajax."

Hoewel hij dus ontevreden is over het spel van zijn ploeg, koestert De Boer het resultaat. Door de 1-0 zege heeft Ajax prima papieren om de groepsfase van de Europa League te halen. "De uitslag is niet link. Zij moeten komen en als wij één keer scoren moeten zij komen. Het resultaat is geweldig, het spel was dat niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen