Klaassen: "Wij moeten doorgaan tegen deze ploeg"

20 augustus 2015, 21:16

Davy Klaassen is niet bepaald onder de indruk geraakt van FK Jablonec, de tegenstander van Ajax in de play-off van de Europa League. Beide clubs stonden donderdag in de ArenA voor de eerste keer tegenover elkaar en dankzij een benutte penalty van Arek Milik wonnen de Amsterdammers met 1-0.

"Of ik tevreden ben? Over de uitslag wel, maar de uitvoering was niet geweldig", reageert de aanvoerder van Ajax bij FOX Sports. "Maar het is ook lastig tegen een team dat niet gekomen is om te voetballen. Het was voor ons belangrijk om het tempo hoog te houden en goed te bewegen, zoals ook bij de goal gebeurde, maar dat hebben we te weinig gedaan. Al ging het in de tweede helft iets beter."

In de tweede 45 minuten viel ook het enige doelpunt van de wedstrijd. Klaassen kwam na een goede actie in het Tsjechische strafschopgebied en ging over het been van een tegenstander. Een terechte penalty, al geeft Klaassen toe dat hij de strafschop ook een beetje uitlokte. "Ik zag die jongen wild inkomen, dus ik wachtte even tot hij bij me was. Vervolgens raakte hij me ook, het was dus niet zo dat ik me liet vallen. Slim? Ik doe alles om te winnen." Na de 1-0 hield Ajax de voorsprong krampachtig vast. "Om een bepaald moment voelden we allemaal in het veld wel aan dat we niet ten koste van alles voor de 2-0 moesten gaan", aldus de middenvelder.

Door de 1-0 zege heeft Ajax goede papieren om door te gaan, vindt Klaassen. "Of we meer dan vijftig procent kans hebben? Zeker weten. Ik vind dat wij gewoon door moeten gaan tegen deze ploeg. Als we in de returnwedstrijd gewoon ons ding doen, heb ik er veel vertrouwen in dat het goed gaat komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen