FC Groningen opnieuw zonder aanvoerder Lindgren

20 augustus 2015, 16:18

FC Groningen moet het ook vrijdag, in de thuiswedstrijd tegen Excelsior, stellen zonder Rasmus Lindgren. De aanvoerder is herstellende van een blessure, opgelopen daags voor het duel met PSV van afgelopen weekend, maar nog niet fit genoeg om te kunnen spelen. Dat meldt de club donderdag.

Mede door de absentie van Lindgren vormden Johan Kappelhof en nieuweling Etiënne Reijnen tegen PSV het hart van de Groningse defensie. Een andere debutant, Kasper Larsen, viel in. Hij speelde maandag ook 45 minuten met de beloften. "We hebben hem bewust een helft laten spelen omdat hij de dagen daarvoor veel had gereisd, maar zo wel kon wennen aan de manier van spelen", zegt coach Erwin van de Looi op de clubsite. "Het is een korte week geweest, dus we hebben hem deze week twee volledige trainingen gezien. Hij is fysiek sterk, heeft met beide benen een goede inspeelpass en kan uitstekend koppen. Daarnaast staat hij verdedigend zijn mannetje. Net als Etiënne Reijnen moet ook Larsen nog wennen aan de nieuwe speelstijl, dat is logisch."

Reijnen start vermoedelijk tegen Excelsior weer in de basis en kan zich dus opmaken voor zijn eerste wedstrijd als FC Groningen-speler in Euroborg. "Al ben ik niet zozeer bezig met het thuisdebuut, maar meer met hoe we van Excelsior kunnen winnen", zegt hij. "Aan de andere kant is het natuurlijk altijd bijzonder om voor het eerst thuis te spelen. Het is een geweldig mooi stadion. Hopelijk kan ik nog vele wedstrijden in Euroborg genieten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen