Transfer Pedro naar Chelsea in kannen en kruiken

20 augustus 2015, 14:14

Het is rond. Pedro verlaat FC Barcelona en gaat bij Chelsea aan de slag. Dat hebben beide clubs donderdagmiddag via de officiële kanalen aangekondigd. De 28-jarige Spanjaard stond deze zomer ook nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester United, maar heeft zich dus aan een titelconcurrent van de club van manager Louis van Gaal verbonden.

Chelsea heeft de komst van Pedro met trots aangekondigd en legt de nadruk op het fraaie cv van de aanvaller. De Spaanse international heeft in zijn carrière al drie keer de Champions League gewonnen, werd tot vijf keer toe met Barça kampioen van Spanje en won bovendien zowel het WK als het EK met de nationale ploeg van Spanje.

"Ik ben heel blij dat ik hier ben. Ik kan niet wachten tot mijn avontuur bij Chelsea van start gaat. Ik ben hier om prijzen te pakken", zegt Pedro over de nieuwe impuls in zijn loopbaan. De op Tenerife geboren aanvaller voegde zich in 2004 bij de jeugdacademie van Barça, waar hij in januari 2008 zijn debuut in de hoofdmacht vierde. Hij wist bij de Catalaanse topclub de eerste speler te worden die het voor elkaar kreeg om te scoren in de competitie, de Copa del Rey, de Champions League, de Europese Supercup, de Spaanse Supercup en het WK voor clubs.

In totaal kwam Pedro tot 321 officiële optredens voor Barcelona, waarin hij 99 keer tot scoren kwam. In de Catalaanse hiërarchie moest hij Lionel Messi, Neymar en Suarez voor zich dulden, waardoor een vertrek uitkomst voor hem kan bieden. Onlangs schonk hij Barça nog wel de Europese Super Cup, door in de verlenging van het duel met Sevilla voor de winnende 5-4 te zorgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen