Mancini bevestigt transfer Kovacic naar Real Madrid

Mancini bevestigt transfer Kovacic naar Real Madrid

17 augustus 2015 – Mateo Kovacic gaat Internazionale op zeer korte termijn verruilen voor Real Madrid. Dat heeft Roberto Mancini, de coach van de huidige werkgever van de Kroatische middenvelder, bevestigd. "Het is jammer, maar we moeten het accepteren", aldus de Italiaanse oefenmeester.Naar verwachting wordt de overstap van Kovacic naar Real Madrid vandaag (maandag) nog afgerond. Met de transfer zou een geldbedrag van maar liefst 35,5 miljoen euro gemoeid zijn. "Helaas zijn er regels, die wij moeten accepteren", zegt Mancini tegen Sport Mediaset Premium. "Niemand van ons wil dit, maar in het kader van Financial Fair Play moesten we iets doen."

Sportief gezien is de verkoop van Kovacic een flinke aderlating voor Inter. "Maar dat betekent niet dat onze selectie niet meer in staat is om mee te doen om de prijzen. Natuurlijk zijn we teleurgesteld - van de president tot de spelers - maar we moeten dit offer doen. Het is jammer dat sommige mensen dat niet begrijpen", aldus Mancini. "Xherdan Shaqiri (Stoke City, red.) heeft ons om dezelfde reden verlaten."

Het lijkt erop dat Inter na de exit van Kovacic nog de transfermarkt op zal gaan. "We hopen snel nog aanwinsten te kunnen presenteren. Een vleugelverdediger en een middenvelder? We zullen hiet zien", besluit Mancini.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 17 januari 2020