'Gio' vindt het mooi voor Kramer en roept Kazim op matje

16 augustus 2015, 17:35

Na twee duels heeft Giovanni van Bronckhorst de volle buit van zes punten met Feyenoord. Na de zwaarbevochten overwinning in de Kuip op FC Utrecht hadden de Rotterdammers het ook in de uitwedstrijd tegen Cambuur niet eenvoudig, maar door late goals van Michiel Kramer en Dirk Kuyt werd het 0-2.

Feyenoord had vooral in de eerste helft veel moeite met Cambuur, na de pauze ging het beter. Dat kwam volgens Van Bronckhorst met name door de manier waarop de tegenstander onder druk gezet werd. "Daardoor dwongen we Cambuur tot het spelen van de lange bal. De daaropvolgende luchtduels werden door onze verdedigers vrijwel allemaal gewonnen, waardoor we een stuk beter in de wedstrijd kwamen. In het eerste kwartier van de tweede helft kregen we ook direct een aantal grote kansen", zegt hij op de clubsite.

Invaller Kramer maakte vervolgens het verschil, de debutant kopte de 0-1 binnen. "Voor Michiel was dat natuurlijk heel mooi", weet de coach. Uit een strafschop maakte Kuyt in blessuretijd het tweede doelpunt. "Ik ben heel blij met deze drie punten. Deze overwinning geeft vertrouwen voor de komende weken."

Opvallend was het gedrag van Colin Kazim-Richards. De Turk werd gewisseld voor Kramer en reageerde daar boos op, hij trapte wat bidonnen omver. "Colin was vooral boos op zichzelf, omdat hij een kans had gemist en in zijn ogen daardoor niet belangrijk was geweest voor het team", stelt Van Bronckhorst. "De manier waarop Colin zich uitte was niet goed en dat heb ik hem ook gezegd. Morgen zullen we dit verder uitpraten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen