Utrechter Janssen: "Het is aan ons om het waar te maken"

16 augustus 2015, 12:31

Voor FC Utrecht staat vandaag (zondag) de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. In de Galgenwaard neemt de ploeg het op tegen sc Heerenveen, wat in de loop van deze jaargang wel eens een directe concurrent kan blijken te zijn. Beide teams hopen namelijk op een plek in de subtop.

Willem Janssen, de aanvoerder van FC Utrecht, heeft zin in de eerste thuiswedstrijd. "De supporters verwachten veel van ons dit seizoen. En als ik zo naar de voorspellingen van diverse prominente voetbalvolgers kijk, dan staan we er ook goed op. Dat is mooi. Het is nu aan ons om het waar te maken. We zijn een ploeg die als team speelt en zijn op de goede weg. Thuis tegen sc Heerenveen willen we natuurlijk héél graag winnen."

Zo'n eerste thuisduel van het seizoen is volgens Janssen altijd bijzonder. "Je wilt goed voor de dag komen", zegt de middenvelder. "Een eerste thuiswedstrijd van het seizoen is wat dat betreft altijd een beetje spannend. In die zin, dat je weer om het echie speelt. Je moet punten halen. Dat is ook wat overheerst bij veel ploegen in de eerste fase van het seizoen: punten. Het spel is tijdens de eerste weken van het seizoen vaak van ondergeschikt belang. Dat volgt later. Je wilt vooral punten pakken, want die zorgen voor vertrouwen", weet hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen