Cerny debuteert bij Ajax: "Deze avond was ongelooflijk"

16 augustus 2015, 10:57   Bijgewerkt: 16 augustus 2015, 11:48

Voor Vaclav Cerny is de wedstrijd tegen Willem II onvergetelijk geworden. Voor het eerst zat de pas 17-jarige spits bij de wedstrijdselectie van Ajax en in de tweede helft mocht hij als invaller debuteren. Hij kwam in de ploeg voor Riechedly Bazoer.

"Het was een ongelooflijk gevoel", zegt Cerny tegen AT5 over zijn eerste optreden in de hoofdmacht van Ajax. "Het is iets dat ik wilde vanaf het moment dat ik voetbal speelde. Alles was gewoon top aan deze laatste twee dagen. Toen ik het hoorde dat ik mee mocht naar deze wedstrijd heb ik goed geslapen en was ik fris. Ik hoopte dat we voor stonden en dat mijn trainer me de kans zou geven."

Dat gebeurde en Cerny had zelfs nog een bijdrage aan het derde en laatste doelpunt van de wedstrijd, gemaakt door Anwar El Ghazi. Naast zijn schoenen gaat de Tsjech echter niet lopen. "Ik ga gewoon weer lekker trainen morgen. Weer hard trainen. Voorbereiden voor de volgende wedstrijd, ik denk dat die met Jong Ajax is. Deze avond was ongelooflijk, maar die ga ik nu even vergeten. Ik ga gewoon voor een nieuw moment."

Cerny koestert het shirt waarin hij debuteerde: "Hij gaat sowieso boven mijn bed een plekje krijgen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen