Ajax boekt in eigen huis degelijke zege op Willem II

Ajax boekt in eigen huis degelijke zege op Willem II

15 augustus 2015 – Ajax heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Na de 3-0 zege bij AZ van vorige week, werd vanavond (zaterdag) ook Willem II met 3-0 verslagen. Arek Milik en Anwar El Ghazi (twee keer) waren in de Amsterdam Arena verantwoordelijk voor de doelpunten in een weinig sprankelend duel.Volgens de statistieken was Willem II al kansloos voordat het in de Amsterdam Arena begon aan de wedstrijd. De Tilburgers wonnen nog nooit in de hoofdstad van Ajax en kregen in de laatste 23 edities 45 doelpunten tegen en wisten slechts één keer het net te vinden. Vorig jaar werd het bovendien 5-0 voor de Amsterdammers.

Met Ajax-huurlingen Richairo Zivkovic en Lesly de Sa in de basis hoopte trainer Jurgen Streppel dit keer op een beter resultaat. Op basis van de eerste helft was dat zeker geen gekke gedachte. Ajax begon wel goed met een serie schoten op doel en in de achttiende minuut het doelpunt van Milik. Stijn Wuytens verdedigde slordig uit, waarna Davy Klaassen de bal kreeg en zijn spits in scoringspositie bracht bij de tweede paal, 1-0.

Daarna liet Ajax het echter een beetje gebeuren en kreeg Willem II voorzichtig wat mogelijkheden. Wuytens had vlak voor rust zelfs dé kans om zijn fout goed te maken. Van dichtbij kopte de verdediger echter op de paal en dus stond er bij rust 1-0 op het scorebord. In de tweede helft was het spelbeeld lange tijd niet anders.

Uiteindelijk kwam Ajax toch op 2-0. Het was uitgerekend El Ghazi die hem maakte. Tot zijn doelpunt wilde er werkelijk niets lukken bij de buitenspeler en een minuut eerder verprutste hij nog een enorme kans. Toen hij zoveel tijd kreeg dat hij rustig de hoek kon uitkiezen, was het wel raak.

Na de 2-0 speelde Ajax de wedstrijd professioneel uit zonder indruk te maken. Het werd in blessuretijd nog wel 3-0 voor de Amsterdammers. Weer was het El Ghazi die alle ruimte had om te schieten. Zijn inzet was dit keer minder nauwkeurig, maar doelman Kostas Lamprou grabbelde en stond daarmee de 3-0 toe.

De volgende wedstrijd van Ajax mogen de Amsterdammers ook in de eigen Amsterdam Arena afwerken. In de laatste voorronde van de Europa League is FK Jablonec donderdagavond de tegenstander.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 november 2019

  2. maandag 18 november 2019