Dortmund start nieuw tijdperk met klinkende winst

15 augustus 2015, 20:29

Bij Borussia Dortmund kwam deze zomer aan einde aan een tijdperk. Coach Jürgen Klopp zwaaide na zeven jaar trouwe dienst af bij Borussia Dortmund en maakte plaats voor Thomas Tuchel (foto). De nieuwe keuzeheer is de Bundesliga zaterdagavond uitstekend begonnen met de Duitse voetbalgrootmacht. Borussia Mönchengladbach werd gekleineerd: 4-0.

In het eigen Signal Iduna Park had Dortmund geen kind aan Gladbach, dat vorig seizoen knap derde werd en deze jaargang derhalve Champions League-voetbal mag spelen. Dortmund eindigde teleurstellend als zevende en wil zich dit seizoen zodoende herpakken. De eerste stap is in ieder geval gezet, met de ruime zege op Gladbach.

Marco Reus opende op aangeven van Shinji Kagawa de score, Pierre-Emerick Aubameyang verdubbelde na voorbereidend werk van Marcel Schmelzer de marge. Voor rust was het al 3-0, aangezien Henrikh Mkhitaryan na een assist van Aubameyang trefzeker was. In het tweede bedrijf maakte Mkhitaryan, vorige week in de Europa League-wedstrijd tegen Wolfsberger AC (5-0) ook al drie keer trefzeker, zijn tweede. Daarmee bepaalde hij de einduitslag op 4-0.

De riante winst heeft Doortmund niet de koppositie opgeleverd, omdat Bayern München afgelopen vrijdag al met 5-0 van Hamburger SV won.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen