Huntelaar scoort voor Schalke, rood Beerens bij Hertha

Ger
15 augustus 2015, 17:26   Bijgewerkt: 15 augustus 2015, 18:20

Klaas-Jan Huntelaar heeft met Schalke 04 de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. De equipe uit Gelsenkirchen boekte een zege op het veld van Werder Bremen: 0-3. Huntelaar nam het slotakkoord voor zijn rekening. Roy Beerens beleefde door een rode kaart een teleurstellende openingsronde, al sloot zijn club Hertha BSC de middag wel met een zege af.

Een bijzonder fraai eigen doelpunt hielp Schalke in Bremen na ruim een half uur spelen op weg. Theodor Gebre Selassie werkte de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met een fraaie boog over zijn eigen keeper via de onderkant van lat in het doel. In de tweede helft verdubbelde Eric Maxim Choupo-Moting de marge. Huntelaar legde vlak voor tijd op aangeven van invaller Leroy Sané de eindstand vast.

Salomon Kalou bezorgde Hertha BSC de drie punten in de uitwedstrijd tegen FC Augsburg. De oud-Feyenoorder zorgde vlak na rust vanaf elf meter voor het enige doelpunt. Roy Beerens kreeg daarna bij Hertha twee keer geel, dus rood. Augsburg stond toen al geruime tijd met tien man op het veld. Raul Bobadilla kreeg op slag van rust zijn tweede gele kaart na een overtreding op Fabian Lustenberger.

Charlison Benschop pikte namens Hannover 96 een doelpunt mee in de uitwedstrijd tegen SV Darmstadt 98. Drie minuten na zijn invalbeurt nam de voormalig spits van AZ en RKC Waalwijk de 1-1 voor zijn rekening. Het duel eindigde uiteindelijk in een 2-2 remise. Voor Hannover had er wellicht meer ingezeten als Mevlüt Erdinç een penalty had benut.

Bayer Leverkusen hield de drie punten in eigen huis tegen 1899 Hoffenheim. Invaller Julian Brandt kroonde zich tot matchwinner door in de 71ste minuut de beslissende 2-1 te scoren. Hoffenheim was nog wel op voorsprong gekomen via Steven Zuber. De gelijkmaker was van Stefan Kiessling.

Lukas Hinterseer gaat de boeken in als de eerste doelpuntenmaker voor FC Ingolstadt in de Bundesliga. De spits zette de kampioen van de Tweede Bundesliga halverwege de tweede helft op voorsprong tegen FSV Mainz 05, wat uiteindelijk ook de winnende treffer bleek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen