FC Groningen strikt naast Reijnen ook Kasper Larsen

4 september 2015, 08:45

FC Groningen heeft er in één klap twee defensieve versterkingen bij. Naast Etiënne Reijnen, die overkomt van SC Cambuur, werd vrijdagochtend ook Kasper Larsen gepresenteerd als aanwinst. De 22-jarige Deen wordt overgenomen van Odense BK en tekent, evenals Reijnen, voor drie seizoenen in Euroborg.

"Met het aantrekken van Kasper Larsen hebben we snel geanticipeerd en gehandeld na het vertrek van Botteghin naar Feyenoord", zegt manager technische zaken Peter Jeltema op de clubsite. "Larsen is een nog relatief jonge speler, maar al wel met de nodige ervaring in de Deense Superliga. Daarnaast was het belangrijk voldoende lengte en kracht in de ploeg te houden. Larsen heeft zijn opleiding genoten bij Odense BK en is nu toe aan een volgende stap in zijn carrière. Wij zijn blij dat we hem naar Groningen hebben weten te halen."

Met de 28-jarige Reijnen haalt de regerend bekerwinnaar bovendien een broodnodig portie eredivisie-ervaring binnen, weet Jeltema. "Etiënne Reijnen is een speler met meer dan 250 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam en dus een ervaren speler, die bovendien het Nederlandse voetbal goed kent."

Naar verluidt betaalt FC Groningen zo'n vier ton voor Reijnen, Larsen zou iets duurder zijn geweest. Daar tegenover staat dat de club een slordige 2,5 miljoen euro vangt voor de verkoop van Eric Botteghin.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen