Marcellis scoort na 174 duels: "Lekker dat je het benadrukt"

13 augustus 2015, 09:15

In oktober 2007 debuteerde hij in de Eredivisie, maar sindsdien lukte het Dirk Marcellis niet om een doelpunt te maken in de competitie. Tegen SC Cambuur (2-2), in zijn eerste wedstrijd voor PEC Zwolle, was het woensdag eindelijk raak. Hij zette zijn ploeg op 1-0.

Marcellis is blij dat hij van de nul af is, laat hij weten in gesprek met de NOS. "Ik wist wel dat ik in de reguliere Eredivisie nog niet gescoord had. In andere competities wel. Maar 174 wedstrijden, lekker dat je het even benadrukt", lacht hij. Marcellis heeft er wel een verklaring voor dat hij tot woensdag nooit scoorde. "Ik heb ook trainers gehad die me liever achterin hielden bij standaardsituaties en andere verdedigers mee naar voren stuurden."

Tegen Cambuur mocht hij wel naar voren, met succes. "Veldwijk legde de bal na een fantastische actie hartstikke goed terug. Er stonden nog wat mensen voor, dus hij moest hard tegen de touwen Dat lukte."

"Als je scoort is het altijd een mooi moment, of je nou spits bent of verdediger. Zeker als het ook nog een 1-0 is, waardoor je misschien wat makkelijker in de wedstrijd kan komen. Dus ja, voor mij was het fantastisch om in mijn eerste wedstrijd voor PEC Zwolle zo te scoren", vervolgt de drievoudig Oranje-international.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen