Knokkende Wanchope weg als bondscoach Costa Rica

13 augustus 2015, 08:44

Het kon niet uitblijven: Paolo Wanchope is opgestapt als bondscoach van Costa Rica. De voormalig spits maakte zichzelf in zijn functie onmogelijk door deze week op de vuist te gaan met een beveiliger. Hij werd agressief nadat hij tijdens een wedstrijd van Costa Rica onder 23 geen toegang kreeg tot het veld.

Wanchope zat als toeschouwer op de tribune tijdens een wedstrijd van Costa Rica onder 23 tegen Panama. Na het laatste fluitsignaal wilde hij het veld op en toen beveiligers hier een stokje voor probeerden te steken, sloegen de stoppen door. De bondscoach ging op gênante wijze op de vuist met een beveiliger en de beelden daarvan gingen de hele wereld over. Agenten moesten de vechtersbazen uit elkaar halen.

Tijdens het afgelopen wereldkampioenschap, waar Costa Rica de kwartfinale bereikte en daarin pas na strafschoppen verloor van Oranje, was Wanchope als assistent-bondscoach betrokken bij de nationale ploeg. Na dat toernooi stapte bondscoach Jorge Luis Pinto op, waarna Wanchope promotie kreeg.

Bekijk hier de beelden van de knokpartij tussen Wanchope en de beveiliger.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen