Van de Looi is 'wel tevreden' na remise tegen Twente

12 augustus 2015, 22:02

Lange tijd leek FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen FC Twente af te stevenen op een zure 0-1 nederlaag, maar de bekerhouder wist in de slotfase door een doelpunt van Michael de Leeuw een punt uit het vuur te slepen in de eigen Euroborg. Coach Erwin van de Looi kijkt met tevredenheid terug op de seizoensouverture tegen de Tukkers.

"Vooraf waren we benieuwd hoe  we ervoor stonden. Tegen PSV kregen we de complimenten, maar niet de prijs", zo begint Van de Looi zijn verhaal op de clubwebsite. "Het rendement uit de kansen moest omhoog en we moesten beter verdedigen. Het eerste is niet gelukt. We kregen genoeg kansen, maar hebben die onvoldoende benut. We hebben wel dominant gespeeld tegen een goede tegenstander en 90 minuten lang de overwinning gezocht."

De 0-1 van Renato Tapia vlak voor rust was een flinke domper voor Groningen. "Voor de pauze kwamen we op achterstand. Door een uitstekende corner die ook uitstekend werd ingekopt. Daarna hebben we gecontroleerd en gedoseerd vooruit gespeeld. Zonder te worden verrast door een counter. Zij moesten of gingen wel terug en op het laatst zijn we met twee zijkanten, twee spitsen en Jesper Drost daarachter gaan spelen", aldus Van de Looi.

"We hebben dus aanvallend gewisseld en wilden de wedstrijd alsnog naar ons toe trekken", gaat de keuzeheer van Groningen verder. "Dat is maar half gelukt. Toch ben ik wel tevreden over wat we hebben gezien. Een aanvallende ploeg die heeft gestreden voor de winst. Maar die bal in het netje schieten is soms nog het moeilijkste. Zondag gaan we het weer proberen en dan in Eindhoven."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen