Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Cambuur pakt uniek punt in Zwolle na knappe comeback

Cambuur pakt uniek punt in Zwolle na knappe comeback

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

12 augustus 2015 – PEC Zwolle en SC Cambuur hebben allebei het eerste puntje van het seizoen in de tas. In het IJsseldeltastadion leek de thuisploeg bij een 2-0 voorsprong op de overwinning af te stevenen, maar de bezoekers namen na een knappe comeback alsnog een punt mee naar Friesland: 2-2. Het was de eerste keer in de historie van de Eredivisie dat Cambuur niet met lege handen stond in Zwolle. Voor Zwolle vonden Dirk Marcellis en Sheraldo Becker het net. Erik Bakker en Sjoerd Overgoor scoorden voor de bezoekers.

Ron Jans zag in de zomer een hoop sterkhouders van vorig seizoen verkassen naar een andere club. Vanavond liet Zwolle zien dat het uitstekend heeft ingekocht want de zomeraanwinsten lieten zich direct gelden. De behendige Queensy Menig was met zijn snelheid een plaag voor de Friese defensie. De Ajax-huurling bekroonde zijn debuut bijna met een doelpunt maar hij trof vlak na rust slechts de buitenkant van de paal.

Uitgerekend Marcellis wist zijn eerste officiële duel voor Zwolle wel op te luisteren met goal. De centrale verdediger bracht zijn ploeg na een half uur aan de leiding op aangeven van Lars Veldwijk. De nieuwe aanvalsleider van Zwolle hield een vrije trap net binnen en stuurde op de achterlijn Etiënne Reijnen met een heerlijke passeerbeweging het bos in. Veldwijk hield het overzicht en vond de vrijstaande Marcellis. Die ramde de bal als een ware goaltjesdief in het dak van het doel.

De voorsprong van Zwolle was enigszins tegen de verhouding in. Het was met name Cambuur dat in het eerste half uur gevaarlijk was. Xander Houtkoop en Sander van de Streek vonden echter allebei Kevin Begois op hun weg. Drie minuten na de openingstreffer kregen de bezoekers direct nog een klap te verwerken. Becker kreeg van even buiten de zestien de kans om uit te halen en de aanvaller deed dat voortreffelijk. Daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-0.

Vlak na rust kwamen de bezoekers goed weg toen de bal na een knal van Menig de buitenkant van de paal kuste. Die pech kostte Zwolle uiteindelijk drie punten. Want in de zeventigste minuut was het Erik Bakker die plots de aansluitingstreffer maakte. De middenvelder was de meest attente in de zestien en gleed de bal achter Begois.

De thuisploeg leek even de kluts kwijt en na een mooie combinatie met Bakker bracht nieuweling Overgoor Cambuur vijf minuten later langszij. Invaller Valmir Berisha had in blessuretijd de comeback zelfs compleet kunnen maken voor de Friese ploeg. Maar de Zweedse aanvaller stuitte op Begois waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Dat was gezien het spelbeeld volledig terecht. Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd