Witte rook in Rome: Dzeko gehuurd met optie tot koop

12 augustus 2015, 18:46

Het hing de afgelopen tijd al zwaar in de lucht - de speler werd zelfs al als een held onthaald op de luchthaven van Rome - maar het is nu officieel gemaakt: Edin Dzeko vervolgt zijn carrière bij AS Roma. De Italiaanse club heeft dit woensdag officieel bevestigd, net als zijn oude club Manchester City. De Bosnische international is al medisch gekeurd in de Italiaanse hoofdstad.

De 29-jarige Dzeko wilde, na vier jaar bij Man City te hebben gespeeld, graag een nieuwe uitdaging aangaan. De goaltjesdief werd al geruime tijd in verband gebracht met Roma en heeft zijn transfer nu definitief te pakken. De spits wordt eerst gehuurd door de Romeinen, maar er is een optie tot koop bedongen in de overeenkomst met de Engelse club.

In het seizoen 2012/2013 was Dzeko de topscorer van Man City, dat hem had overgenomen van VfL Wolfsburg. Het jaar daarna deed hij het nog veel beter, met 26 doelpunten in alle competities. In totaal kwam de international van Bosnië-Herzegovina tot vijftig doelpunten in 130 Premier League-duels. Met Man City wist hij twee keer kampioen te worden. Ook won hij de FA Cup, de League Cup en de Community Shield.

"Ik ben hierheen gekomen om titels te pakken met Roma", sprak Dzeko na het afronden van zijn overstap tegen Roma TV. "Hopelijk gaat dat lukken en komen we te staan waar we graag willen staan. Daar zullen we echter hard voor moeten werken. Ik beloof dat ik alles zal geven voor deze club."

Foto: AS Roma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen