NEC in eerste competitieduel zonder Rayhi en Smits

Ger
11 augustus 2015, 15:48

NEC start het nieuwe seizoen in de Eredivisie zonder Mohamed Rayhi en Joshua Smits. Beide spelers kunnen wegens blessureleed niet in actie komen tegen Excelsior. Ook de kersverse aanwinst Sam Lundholm doet niet mee. Hij is nog niet speelgerechtigd.

De Nijmeegse club moet het daarom stellen zonder een echte rechtsbuiten. "Maar we hebben de laatste dagen drie varianten getraind. We hebben voldoende spelers om die positie in te vullen en toch vast te houden aan ons eigen spel", aldus trainer Ernst Faber op de website van NEC. "We zijn geen Italianen die catenaccio spelen, maar willen juist de bal hebben om vooruit te spelen. Duels winnen en strijden hoort er ook bij, maar ik wil graag zoveel mogelijk onze kracht in het voetbal naar voren laten komen."

"Ik wil niet te veel naar de tegenstander kijken. We zullen zelf moeten voetballen en de ruimtes moeten benutten. Over een paar wedstrijden kunnen we dan beoordelen hoe de verhoudingen in de competitie zijn en wie wiens concurrent is. Kijkend naar de budgetten kun je wel stellen dat dit een belangrijke wedstrijd is, maar dat is een eerste wedstrijd altijd. Je wilt hoe dan ook een lekkere start maken om zo wat vertrouwen te kweken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen