Go Ahead verliest bij Jong PSV, RKC geeft zege weg

10 augustus 2015, 22:23

Go Ahead Eagles is het Jupiler League-seizoen begonnen met een nederlaag. De ploeg van trainer Dennis Demmers, die afgelopen jaargang via de play-offs degradeerde uit de Eredivisie, ging maandag in het Philips stadion met 1-0 onderuit bij Jong PSV. SC Telstar en RKC Waalwijk hielden elkaar in de eerste speelronde op een 1-1 gelijkspel.

In het eerste kwart van de wedstrijd tussen Jong PSV en Go Ahead Eagles viel er niet heel veel te beleven, maar in de 25ste minuut kwam de thuisploeg wel op 1-0. Olivier Rommens volleerde een doorgekopte bal achter keeper Erik Cummins. De bezoekers uit Deventer konden de nederlaag in de resterende 65 minuten niet meer voorkomen en dat was terecht gezien het spelbeeld.

SC Telstar en RKC Waalwijk sloten in Noord-Holland af op 1-1. De Brabantse gasten, die vorig seizoen onderaan eindigden, leken door een goal van Arsenio Valpoort in de 38ste minuut te gaan winnen. Telstar kwam in de 88ste minuut echter langszij via Kevin van Essen. Telstar-speler Rafael Uiterloo kreeg kort na de gelijkmaker zijn tweede gele kaart, maar aan de score veranderde niets meer.