Over de grens: wat opviel in het buitenland

10 augustus 2015, 16:00

Niet alleen in de Eredivisie rolt de bal weer, ook in het buitenland zijn diverse competities in gang geschoten. De Engelse Premier League ging zaterdag van start met de topper tussen Manchester United en Tottenham Hotspur en ook in de Franse Ligue 1 is de eerste speelronde achter de rug. Het leverde zelfs al een ontslag op. Dat en meer in deze eerste 'over de grens' van het seizoen, een vaste rubriek op maandagmiddag.

Doncaster scoort per ongeluk en geeft gelijkmaker cadeau

De wedstrijd in de Engelse League One tussen Doncaster en Bury FC zal afgelopen weekend wellicht aan de aandacht van sommige liefhebbers ontsnapt zijn, maar het duel kende een slotfase die het bekijken meer dan waard was. Nadat Bury de bal over de zijlijn geschoten had om een blessurebehandeling toe te staan, wilde de thuisploeg na de inworp de bal teruggeven. Harry Forrester deed dit alleen iets te enthousiast en zijn trap richting de Bury-keeper zeilde over de doelman heen, tegen de touwen. Hetzelfde, namelijk per ongeluk scoren als je de bal terug wilt geven aan de tegenstander, overkwam Jan Vertonghen jaren geleden bij Jong Ajax. De Amsterdammers gaven vervolgens Thijs Houwing van tegenstander Cambuur vrij baan om, ter compensatie, ook maar te scoren. Hetzelfde gebeurde in Doncaster, want na overleg tussen spelers en trainers mocht Leon Clarke in de 94ste minuut de gelijkmaker (1-1) verzorgen. Het leverde weer vermakelijke beelden op, let vooral ook op de keeper van de thuisploeg die Clarke nog even liet schrikken.

Bielsa na één wedstrijd weg bij Marseille

Jarige Van Gaal zingt The Beatles na

Louis van Gaal had zaterdag alle reden om vrolijk te zijn. Hij beleefde met zijn club Manchester United een prima start van de competitie, Tottenham Hotspur werd met 1-0 verslagen, en vierde bovendien zijn 64ste verjaardag. Dat was voor hem aanleiding om tijdens een persconferentie een zinnetje uit een lied van The Beatles te zingen. "When I'm sixty-four...", zong hij. Om er tevreden aan toe te voegen dat hij alles in zijn leven heeft, waar de groep uit Liverpool in het lied over zingt. Het is Louis van harte gegund.

"When I get older losing my hair

many years from now

will you still be sending me a valentine

birthday greeting, bottle of wine

If I'd been out till quarter to three

would you lock the door

Will you still need me

Will you still feed me

When I'm sixty-four"

Vliegende start Wijnaldum bij Newcastle United

Reece Oxford (16) bezorgt Arsenal valse start

Door: Roland Mather

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen