Bekerdebacle voor HSV, Dortmund en Bochum wel door

9 augustus 2015, 17:04

Hamburger SV heeft zich zondagmiddag geblameerd in de eerste ronde van het toernooi om de DFB Pokal. De club uit Hamburg, die vorig seizoen ternauwernood handhaving wist te bewerkstelligen in de Bundesliga, ging met 3-2 onderuit bij FC Carl Zeiss Jena. Een ontluisterende nederlaag en uitschakeling, omdat de tegenstander in de Regionalliga Nordost, het vierde niveau van Duitsland, uitkomt.

Borussia Dortmund wandelde naar de volgende ronde in het Stadion an der Gellertstrasse van Chemnitzer FC. Die Borussen, die midweeks in de Europa League-voorronde met 5-0 van het Oostenrijke Wolfsberger AC wonnen, rekenden door doelpunten van Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan tamelijk eenvoudig af met de derdeklasser: 0-2.

Het VfL Bochum van Gertjan Verbeek ging door naar de tweede ronde dankzij een 0-5 zege bij FSV Salmrohr 1921. Giliano Wijnaldum speelde de tweede helft mee met Bochum, waar Simon Terodde een hattrick wist te maken. Freiburg zegevierde ook met 0-5 en dat deed bij HSV Barmbek-Uhlenhorst. Nils Petersen maakte vier van de vijf doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen