Ten Hag baalt: "We kregen het deksel op de neus"

9 augustus 2015, 09:07

FC Utrecht hield zaterdagavond prima stand in De Kuip, maar ondanks een numerieke meerderheid gingen de Domstedelingen met 3-2 onderuit tegen Feyenoord. Zodoende wist coach Erik ten Hag bij zijn debuut op de Utrecht-bank geen punt te pakken.

"Als je Feyenoord als eerste tegenstander van het seizoen hebt, is dat meteen een uitdaging en een test", zegt Ten Hag op de website van zijn werkgever over de seizoensopener. Hij zag zijn ploeg steeds beter worden, naarmate de wedstrijd vorderde. "Feyenoord ging agressief naar voren toe in de beginfase van de wedstrijd. Daar hadden we moeite mee. Later stonden we goed. De 1-0 viel op het moment dat de storm net wat was gaan liggen. Aan die goal ging een aantal fouten vooraf. Dat mag niet."

Na de theepauze ging het steeds beter met Utrecht, zag Ten Hag. "We maakten beter gebruik van de ruimtes die er ontstonden en speelden het positiespel dat we wensten. Nadat Feyenoord met tien man verder moest, controleerden en domineerden we de wedstrijd. Daarvan was de 1-1 een logisch gevolg. 'Erop en erover', was mijn gevoel op dat moment. We gingen nog offensiever spelen. Maar we kregen het deksel op de neus. Door een moment van onachtzaamheid."

"Daarvoor zijn de spelers van Feyenoord dan gehaaid genoeg", vervolgt Ten Hag. "Van zo'n moment maken ze gebruik. We hadden in fases zelfbewuster mogen optreden en meer initiatief moeten nemen. De ruimtes lagen er. Die moet je aanvallen, daar moet je gebruik van maken. Dat hebben we in de eerste fase van de wedstrijd te weinig gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen