FC Utrecht baalt van gemakzucht na 1-1: "Zo zonde dit"

8 augustus 2015, 23:58

Voor het tweede jaar op rij leek FC Utrecht te gaan stunten in de Kuip. Een jaar geleden won het met 1-2 in Rotterdam-Zuid en een dergelijke uitslag leek zaterdag ook weer aanstaande, want met elf tegen tien domineerde het de wedstrijd en kwam het terecht op gelijke hoogte. Na deze goal, gemaakt door Sébastian Haller, ging het echter helemaal mis. Amper twee minuten later lag de bal er aan de andere kant in.

Aanvoerder Willem Janssen stond na de wedstrijd (3-2) hoofdschuddend de pers te woord. De middenvelder kon niet geloven hoe zijn ploeg het had laten liggen. "Dit was zo'n mooie kans op een geweldige opening van het seizoen", verzucht hij in gesprek met FCUpdate.nl. FC Utrecht had Feyenoord in de houdgreep nadat Rick Karsdorp met rood van het veld gestuurd was. "Met elf tegen tien deden we het echt heel goed. We lieten de bal van links naar rechts gaan, precies zoals het moet. En we kwamen volledig terecht op 1-1", weet Janssen.

Na die goal had FC Utrecht de winst voor het grijpen, maar die wetenschap leek de ploeg te verlammen. "Er sloop gemakzucht in", zag Janssen. "Bij die 2-1 van Feyenoord stonden we met vijf verdedigers tegenover twee aanvallers. Maar iedereen leek te denken dat een ander het wel op zou lossen." Er ging volgens Janssen van alles mis bij het doelpunt, gemaakt door Tonny Vilhena. "Ten eerste mag Karim el Ahmadi nooit zo ver opkomen. Daarna mag hij al helemaal nooit een voorzet geven en Vilhena kan niet zo vrij staan. Zo zonde, dit."

Janssen noemt de nederlaag 'superzuur'. "We speelden goed, zeker met elf tegen tien. En na de 2-1 hadden we eigenlijk nog iets van twintig minuten om minimaal een punt te pakken, maar toen kregen we meteen die penalty tegen en was het beslist. Of die strafschop een goedmakertje was voor de rode kaart die Karsdorp eerder kreeg? Dat zou eigenlijk niet mogen, hè. Maar soms spelen zulke dingen wel een beetje mee."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen