'Houdini-act' bezorgt Dijkhuizen punt bij debuut

8 augustus 2015, 18:12

Marinus Dijkhuizen kan terugkijken op een spectaculair debuut bij Brentford FC in het Championship, het tweede profniveau van Engeland. De Nederlandse manager keek zaterdag met zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen Ipswich Town bij het ingaan van de blessuretijd nog tegen een 0-2 achterstand aan, maar uiteindelijk werd het 2-2.

Door goals van Kevin Bru en Ryan Fraser stond het binnen vijftig minuten 0-2 voor Ipswich. Dat leek ook de eindstand te gaan worden, maar Andre Gray tekende in de tweede minuut van de extra tijd voor de aansluitingstreffer. Brentford mocht zodoende weer hopen en in de 96ste minuut bezorgde James Tarkowski de equipe van Dijkhuizen een punt.

Maikel Kieftenbeld boekte met Birmingham City een 2-1 thuiszege op Reading FC. De van FC Groningen overgekomen middenvelder had een basisplek, kreeg in de 39ste minuut geel en werd in de 63ste minuut naar de kant gehaald. Tjaronn Chery, eveneens afkomstig van FC Groningen, beleefde met Queens Park Rangers een minder goede start. Op visite bij Charlton Athletic werd met 2-0 verloren. Chery had een basisplaats bij degradant QPR en werd in de 71ste minuut gewisseld.