West Ham en 'Samp' uitgeschakeld, Dortmund haalt uit

6 augustus 2015, 23:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Europese avontuur zit erop voor West Ham United. De ploeg van coach Slaven Bilic, net als Go Ahead Eagles via het Fair Play-klassement de voorronde van de Europa League binnengekomen, redde het bij de derde schifting over twee wedstrijden niet tegen het Roemeense Astra Ploiesti.

West Ham kwam vorige week in de thuiswedstrijd niet verder dan een 2-2 gelijkspel en ging donderdag in de return in Roemenië met 2-1 onderuit. De Londenaren waren in de derde minuut nog wel op 0-1 gekomen via Manuel Lanzini, maar nog voor de rust kantelde Astra Ploiesti de score door goals van Constantin Budescu.

Ook Sampdoria kan zich gaan richten op de nationale evenementen. De equipe uit Genua zegevierde in de return bij het Servische FK Vojvodina weliswaar met 0-2, door goals van Eder en Luis Muriel, maar had vorige week de thuiswedstrijd al met 0-4 verloren.

Borussia Dortmund en Athletic de Bilbao maakten geen fout. De Duitsers gaven op het eigen Signal Iduna Park tegen Wolfsberger AC uit Oostenrijk een show weg en wonnen uiteindelijk met 5-0, na uit al een 0-1 overwinning te hebben geboekt. Henrikh Mkhitaryan was voor het oog van ruim 65.000 fans met een hattrick de grote man bij Dortmund, ook Marco Reus en Pierre Emerick Aubameyang kwamen op het scoreformulier. Bilbao had in Azerbeidzjan tegen Inter Baku, in een duel dat onder leiding stond van de Nederlander Serdar Gözübüyük, genoeg aan een 0-0 gelijkspel omdat het thuis al met 2-0 te sterk was.

Standard Luik triomfeerde over twee duels met 3-1 over het Bosnische Zeljeznicar. Les Rouches stapten vorige week op het eigen Sclessin met een 2-1 zege van het veld en boekten in de return een 0-1 overwinning. Oud-Ajacied Jelle van Damme maakte in de 68ste minuut het enige doelpunt. Charleroi kon het Waalse feestje niet nog meer cachet geven. Na de 0-2 thuisnederlaag werd ook uit verloren van het Oekraïense Zorya Luhansk (3-0).

Ondanks een treffer van oud-Ajacied Geoffrey Castillion werd Debreceni VSC uitgeschakeld. De Hongaren bogen in de return met 3-1 voor Rosenberg BK, waarmee de totaalscore op 6-3 kwam. Vanaf de bank zag Hedwiges Maduro PAOK Saloniki wel de laatste voorronde bereiken. Spartak Trnava werd in Slowakije op 1-1 gehouden, wat voldoende was na de 1-0 triomf op eigen terrein van vorige week.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen