FC Porto contracteert back, transfer Boateng ketst af

FC Porto contracteert back, transfer Boateng ketst af

5 augustus 2015 – FC Porto kan komend seizoen beschikken over Aly Cissokho. De linksachter wordt gehuurd van Aston Villa en keert terug in de Portugese havenstad, waar hij in 2009 ook al een half jaar speelde. De 27-jarige back is de vervanger van de op een zijspoor geraakte José Ángel.

De carrière van Cissokho zag het levenslicht bij Guegnon. De Fransman speelde daarna voor Vitória Setúbal, voordat hij bij Porto terechtkwam. Na een half jaar bij Porto werd hij verkocht aan Olympique Lyon, dat hem later naar Liverpool liet gaan. Via Valencia kwam hij vervolgens bij Villa terecht. Deze club verhuurt hem dus aan Porto. Het is niet duidelijk of de Portugezen een optie tot koop bedongen hebben.

Ondertussen is de transfer van Kevin-Prince Boateng naar Sporting Lissabon afgeketst. De 28-jarige middenvelder onderhandelde met de club uit de Portugese hoofdstad over een transfer, maar zijn eisen waren te gortig. Boateng staat formeel gezien nog onder contract bij Schalke 04, maar raakte daar vorig seizoen uit de gratie wegens disciplinaire tekortkomingen.

gerelateerd