Peters: "Droom om hogerop te komen staat nog steeds"

5 augustus 2015, 17:50

Cas Peters zag een droom werkelijkheid worden, toen hij deze zomer een contract tekende bij de Portugese club CD Nacional. Het buitenlandse avontuur van de Nederlandse aanvaller was echter van korte duur. Wegens financiële redenen trok hij de deur van de middenmoter in de Primeira Liga achter zich dicht. "Van alles naar niks", concludeert Peters.

Met 23 treffers voor FC Emmen wist Peters een fraaie transfer naar Portugal te realiseren. Hij tekende voor vier jaar op Madeira, maar ging na een ruime maand dus al weg bij Nacional. "Eerder moest een andere jongen ook naar boven en die kreeg te horen dat hij weg moest", zegt Peters tegen de NOS. "Maar die speler was niet goed genoeg. Ik kon me niet voorstellen dat mij hetzelfde zou overkomen. Het ging met mij juist heel goed. De trainer (Manuel Machado, red.)  was enthousiast, ik stond veel in de krant, had al veel interviews gegeven. Ik zou gaan spelen."

Peters werd opeens naar kantoor geroepen. "'You have to go', zei ze in het Engels. Ik paste niet in het plaatje. Dat kan niet, zei ik. Het kwam er uiteindelijk op neer dat ze me niet konden betalen. Ik kon uiteindelijk nog wel blijven als ik een nieuw contract zou tekenen, waarbij ik financieel moest inleveren. Voor mij was het klaar", aldus Peters. "Het was allemaal heel vaag."

De aanvaller gaat niet bij de pakken neerzitten en vliegt snel terug naar Nederland. "Ik heb gewoon pech gehad en heb ook geleerd over hoe het er in dit soort landen aan toe gaat. Nu richt ik me op een nieuwe club, hopelijk in een ander land. Engeland misschien, er is genoeg interesse. Mijn droom om hogerop te komen staat nog steeds."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen