Werder rondt transfer Jóhannsson af: "Eerste keus"

5 augustus 2015, 16:45   Bijgewerkt: 5 augustus 2015, 16:58

De transfer van Aron Jóhannsson van AZ naar Werder Bremen is beklonken. De Amerikaanse international heeft woensdagmiddag zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij de Bundesliga-club. Werder heeft de 24-jarige spits voor ongeveer zes miljoen euro overgenomen van AZ.

"Aron was onze eerste keus voor de vacante spitspositie", stelt directeur Thomas Eichin, die Franco Di Santo naar Schalke 04 zag vertrekken en Jóhannsson als vervanger gestrikt heeft. "We zijn erg blij dat hij voor ons gekozen heeft. Hij past hier, zowel op als buiten het veld, heel goed." Dat denkt sportief directeur Rouven Schröder ook. "Hij is beweeglijk en heeft een neusje voor de goal. Hij heeft ervaring én potentie", aldus Schröder.

Jóhannsson kan zijn geluk niet op met de transfer naar de Duitse club. "Het is de juiste stap voor mijn ontwikkeling. Werder Bremen is een grote club. Ik zal alles geven om ervoor te zorgen dat ik me verder ontwikkel als speler en een bijdrage kan leveren aan het team", aldus de goaltjes dief, die in 2013 door AZ werd overgenomen van het Deense Aarhus. In 71 officiële optredens was hij 39 maal trefzeker voor de Noord-Hollandse club.

Werder heeft het rugnummer 9 aan Jóhannson gegeven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen