Cambuur pikt Houtkoop op: "Precies wat we zochten"

5 augustus 2015, 16:18

SC Cambuur heeft vlak voor de start van het nieuwe seizoen in de Eredivisie nog toegeslagen op de transfermarkt. De Leeuwarders hebben Xander Houtkoop woensdagmiddag officieel als aanwinst gepresenteerd. De 26-jarige vleugelaanvaller wordt per direct overgenomen van ADO Den Haag en heeft een driejarig contract getekend in Friesland.

"Een klassieke buitenspeler met veel dreiging", zo noemt technisch directeur Henry van der Vegt van Cambuur de kersverse zomerversterking. "Hij is precies het type speler waar we naar op zoek waren. Met zijn snelheid, diepgang en dreiging hebben we nu op de linkerkant meer mogelijkheden. We zijn daarnaast heel blij dat hij ondanks interesse van andere clubs voor ons heeft gekozen."

Houtkoop brak in het betaalde voetbal door bij FC Emmen en kwam daarna via Heracles Almelo en Go Ahead Eagles bij ADO Den Haag terecht. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij Cambuur. "Cambuur is een echte volksclub met ambitie die prima bij mij past.  Ze spelen de laatste jaren goed voetbal, en ik hoop daar mijn steentje aan bij te dragen."

Foto: Cambuur

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen