AZ en Werder op hoofdlijnen akkoord over Jóhannsson

4 augustus 2015, 12:42

De transfer van Aron Jóhannsson naar Werder Bremen lijkt snel in kannen en kruiken te zijn. AZ meldt dinsdagmiddag via de officiële kanalen dat het 'in hoofdlijnen' akkoord is met de Bundesliga-club. De 24-jarige goaltjesdief heeft groen licht gekregen om met Werder tot een persoonlijk akkoord te bereiken.

Als de laatste plooien van de overeenkomst zijn gladgestreken door AZ en Werder, de speler tot een persoonlijk akkoord is gekomen én hij de medische keuring met succes heeft doorstaan, dan zal de overstap van Jóhannsson definitief zijn. Hij gaat zich voor meerdere jaren verbinden aan de Duitse club. Met de transfer is naar verluidt ongeveer zes miljoen euro gemoeid. AZ heeft met Vincent Janssen al de vervanger van de Amerikaanse international in huis.

AZ-directeur Earnest Stewart heeft via het videokanaal van de Alkmaarse club tekst een uitleg gegeven bij de transfer. "Aron gaat bij AZ vertrekken, er is een akkoord. Alles is vrij snel gegaan. Ze wilden Aron heel graag hebben en dat bleek ook aan alles. Ze hebben voldaan aan de prijs, het is een uitstekende deal voor AZ. Ook voor Aron is het mooi. Dit willen we graag: spelers ontwikkelen zich hier en kunnen daarna de volgende stap te maken. We hopen dat Aron het uitstekend gaat doen bij Werder."

Door de op handen zijnde transfer reist Jóhannsson woensdag niet met AZ mee naar Turkije, waar de Noord-Hollanders tegen Istanbul BB spelen in de derde voorronde van de Europa League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen