Geslaagd debuut Pröpper: "Eén wedstrijd, één prijs"

2 augustus 2015, 21:36

Davy Pröpper maakte zondag zijn officiële debuut voor PSV. De van Vitesse overgekomen middenvelder stond in de basis in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, waarin bekerwinnaar FC Groningen met 3-0 verslagen werd. Een mooi debuut, vindt hij.

"Eén wedstrijd, één prijs. Dat gaat dus goed", zegt Pröpper in gesprek met de diverse media lachend over zijn debuut voor de Eindhovense club. Voor de 23-jarige middenvelder voelt de Johan Cruijff Schaal als een echte trofee. "Ik had nog nooit een prijs gepakt. Dus voor mij is dit best bijzonder, ja. Maar ook voor de jongens die al meer prijzen gepakt hebben, hoor. Iedereen is hier heel blij mee, het is altijd goed om een prijs te pakken."

Pröpper scoorde niet, maar had toch een mooie bijdrage aan het succes. Bij de 2-0 bracht hij met een subtiel tikje Adam Maher in stelling, waarna de middenvelder de bal tegendraads binnenschoot. "Een assist is voor mij net zo mooi als een doelpunt", stelt Pröpper. "Bij Vitesse gaf ik regelmatig assists, dat wil ik hier ook proberen. Wat ik verder van mijn spel vond? Het ging aardig, denk ik. En als team is gebleken dat we makkelijk scoren. In de eerste helft was het spel niet altijd super, maar als we de kans krijgen zit de bal erin. Dat is prettig."

Interessant wordt nog hoe het middenveld van PSV er dit seizoen uit komt te zien. Tegen FC Groningen vormde Pröpper een linie met Adam Maher en Jorrit Hendrix, maar normaliter is Andrés Guardado zeker van een plek. De Mexicaan begon tegen Groningen nog op de bank, omdat hij vrijdag pas voor het eerst weer meetrainde na zijn deelname aan de Gold Cup. Pröpper wacht af welke keuze coach Phillip Cocu maakt. "Bij een topclub weet je dat de concurrentie groot is, dat is alleen maar goed. Ik doe mijn best en dan zien we vanzelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen