Van de Looi: "Wedstrijd beslist op momenten"

2 augustus 2015, 20:40

In de ogen van FC Groningen-trainer Erwin van de Looi is de nederlaag van zijn elftal in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV geflatteerd. De bekerwinnaar speelde zondag vooral een uitstekende eerste helft in de Amsterdam ArenA, maar boog uiteindelijk met 3-0 voor de landskampioen.

"Als je de wedstrijd niet hebt gezien, dan denk je dat het een regelmatige zege van PSV is. Maar als je de wedstrijd wel hebt gezien, dan heb je denk ik gezien dat het iets anders in elkaar zat", aldus Van de Looi bij FOX Sports. "We hebben aardig gespeeld en de meeste kansen gehad, maar de wedstrijd wordt beslist met momenten. Wij hebben kansen laten liggen en zij waren ongelooflijk koelbloedig."

Van de Looi was na de 0-3 behoorlijk boos. Luuk de Jong scoorde na een counter, maar in de fase daar direct voor claimde FC Groningen recht te hebben op een strafschop vanwege een overtreding op Jarchinio Antonia. "Volgens mij speel je om te winnen, want het is geen oefenwedstrijd. Het gaat om een prijs", vervolgde Van de Looi. "Bij 0-2 heb je de kans om in de wedstrijd te blijven. Maar als de penalty niet wordt gegeven en vervolgens uit de counter de 0-3 valt, dan is het volgens mij niet zo gek dat het stoom uit je oren komt."

FC Groningen begint het seizoen volgende week tegen FC Twente. Van de Looi heeft vertrouwen in het nieuwe seizoen. "We hebben onszelf tekort gedaan. Je kan wel naar iedereen wijzen, maar je moet ook naar jezelf kijken. Voor je eigen goal moet je op leven en dood verdedigen, terwijl je de bal aan de andere kant ook eens dwars door het net heen moet jagen. Maar over het algemeen zag het er goed uit", aldus Van de Looi. Op de vraag of dit de laatste wedstrijd van Eric Botteghin voor FC Groningen was, antwoordde hij: "Daar ga ik niet van uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen