Cocu tevreden: "De overwinning is het belangrijkste"

2 augustus 2015, 20:30

PSV-coach Phillip Cocu is blij dat zijn ploeg de Johan Cruijff Schaal heeft gewonnen. Wel zag de oefenmeester dat tegenstander FC Groningen, met name voor rust, uitstekend speelde. Niettemin stapte PSV met een 3-0 zege van het veld in de Amsterdam ArenA.

"Ik ben tevreden met de zege, dat is het belangrijkste. Het gaat om de winst en dat hebben we uitstekend gedaan", zei Cocu na afloop bij FOX Sports. "Wel hadden we in de eerste helft veel moeite met hun spel. In defensief opzicht stonden we niet goed, waardoor zij er vaak tussendoor konden spelen met de backs hoog en de buitenspelers meer naar binnen. Na rust hadden we het beter voor elkaar. Hun manier van spelen is moeilijk te bestrijden, maar voor hen wordt tegelijkertijd ook het verdedigen lastiger. Daar hebben we goed van geprofiteerd. Het gaat erom dat je kan toeslaan en je de kansen benut. Ik denk dat het uiteindelijk een verdiende zege is."

PSV opent de Eredivisie volgende week uit tegen ADO Den Haag. Cocu: "Of we er klaar voor zijn? Nou, ik vind dat wij nog wel stappen te zetten hebben. Het is zeker nog niet top, maar dat verwacht je ook niet met de mutaties en spelers die op verschillende tijdstippen zijn aangesloten in de voorbereiding. We zullen moeten groeien in de eerste weken van het seizoen", vervolgde de trainer, die tevens liet weten begin volgende week een nieuwe aanvoerder te benoemen. Tegen FC Groningen droeg Luuk de Jong de aanvoerdersband bij de landskampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen