Streppel hielp Roda om te promoveren naar Eredivisie

2 augustus 2015, 14:14

Gek genoeg heeft Willem II-trainer Jurgen Streppel vorig seizoen Roda JC Kerkrade geholpen om promotie naar de Eredivisie te realiseren. De keuzeheer van de Tilburgers heeft de promovendus tijdens de play-offs om promotie/degradatie van advies voorzien. Dat is naar voren gekomen in een documentaire over Roda JC van de Limburgse regionale omroep L1.

Voor de technische staf van Roda JC - bestaande uit Rick Plum, Regillio Vrede en Robert-Jan Zoetmulder - waren de play-offs volledig nieuw. Streppel geldt als een ervaringsdeskundige en heeft de Kerkraadse club geholpen. "Zorg dat je de groep zoveel mogelijk bij elkaar hebt, zei hij. De dag na dat gesprek zijn wij bij onze directie binnengelopen en hebben we gezegd dat we dat wilden doen", vertelt Plum volgens het Brabants Dagblad in de documentaire 'Op karakter - de terugkeer van Roda JC in de Eredivisie'.

Uiteindelijk wist Roda JC ten koste van NAC Breda te promoveren. Dat kwam volgens middenvelder Tom van Hyfte mede door de belegde hotelovernachtingen, die dus geadviseerd waren door Streppel. "Dat heeft ons dichter bij elkaar gebracht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen