De Groot stopt en krijgt nieuwe rol bij Fortuna Sittard

2 augustus 2015, 13:44

Wegens aanhoudend blessureleed heeft Donny de Groot besloten om per direct een punt te zetten achter zijn actieve loopbaan als profvoetballer. De 35-jarige aanvaller stopt als speler van Fortuna Sittard, maar gaat wel een nieuwe functie bekleden bij de Limburgers. In goed overleg zijn de Sittardse club en De Groot overeengekomen dat hij toetreed tot de technische staf van zowel het eerste elftal als de Fortuna Sittard Academy.

Het stoppen van De Groot komt niet als een donderslag bij heldere hemel. "Fysiek is het niet meer wat het was", zegt de aanvaller op de website van Fortuna. "In mijn hoofd wil ik van alles, maar het lichaam wilt niet altijd meer mee. Daardoor kan ik niet meer presteren op het niveau dat ik gewend ben. Het afgelopen seizoen was daarom een verloren seizoen. Toch was het een moeilijke beslissing. Daarvoor geniet ik teveel van het spelletje."

De Groot wordt assistent-trainer bij het eerste elftal en gaat aan de slag met de talenten van Fortuna, dat de samenwerking aan het einde van het seizoen gaat evalueren. "Fortuna biedt me een mooie kans, die goed is voor beide partijen", aldus De Groot. "En daar heb ik echt heel veel zin in. Nu kan ik op een andere manier belangrijk zijn voor het eerste elftal en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de toekomst van de club: de jeugd. Daar kan ik echt van genieten. Voor mij is dit echt een prachtige uitdaging, die ook nog eens goed is voor mijn toekomst".

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen