Heerenveen en NEC spelen verhitte oefenpotjes

1 augustus 2015, 21:46

SC Heerenveen heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een nederlaag. De ploeg van coach Dwight Lodeweges ging zaterdag in het eigen Abe Lenstra Stadion in een oefenwedstrijd met 1-0 onderuit tegen het Spaanse Real Mallorca.

Door een rake strafschop van Adolfo Enriquez in de 49ste minuut stapte Real Mallorca met een zege van het veld in Heerenveen. Echt vriendelijk ging het er niet aan toe in de wedstrijd, Heerenveen-speler Kenneth Otigba kreeg twee keer geel en haalde daardoor het einde van de wedstrijd niet. Zijn ploeggenoot Luciano Slagveer viel uit met een blessure.

NEC en Levante sloten af op 1-1 en ook hier was niet altijd te merken dat het om een vriendschappelijk duel ging. Levante-spelers Verza en Víctor Casadesús werden met rood van het veld gestuurd. Christian Santos voorkwam met een goal in de 69ste minuut een nederlaag van NEC, oud-Ajacied Juanfran had Levante al in de vierde minuut op 0-1 gezet.

Roda JC Kerkrade was JVC Cuijk met 5-2 de baas. Brian Jacobs, Santiago Palacios, Rigino Cicilia (2) en Lars Peeters scoorden voor de promovendus.