Ajax-opponent Rapid Wien klopt Red Bull in kraker

1 augustus 2015, 18:07

Rapid Wien komt met vertrouwen naar de Amsterdam ArenA voor de return tegen Ajax in de derde voorronde van de Champions League, die voor komende dinsdag op het menu staat. De Oostenrijkers wonnen zaterdag in de nationale competitie de kraker tegen landskampioen Red Bull Salzburg met 1-2.

Rapid Wien stond binnen 33 minuten al met 0-2 voor in Salzburg, door goals van Thanos Petsos en Stefan Schwab. Laatstgenoemde speelde afgelopen woensdag in de eerste ontmoeting met Ajax nog een negatieve rol vanwege een directe rode kaart, na een spijkerharde overtreding op Jairo Riedewald. Dimitri Oberlin bracht in de 66ste minuut de spanning terug voor Red Bull Salzburg, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de thuisploeg niet.

Zowel Red Bull Salzburg als Rapid Wien was niet op volle oorlogssterkte vanwege hun verplichtingen in de voorronde van de Champions League. Red Bull gaat komende woensdag op bezoek bij Malmö FF om de 2-0 zege uit de thuiswedstrijd te verdedigen, Rapid Wien zal een dag eerder na het 2-2 gelijkspel op eigen veld in elk geval moeten scoren tegen Ajax in de ArenA om uitzicht te houden op een vervolg in het miljoenenbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen