Celtic en Van Dijk beginnen seizoen met thuiszege

Ger
1 augustus 2015, 15:51

Celtic heeft het nieuwe seizoen in Schotland afgetrapt met een overwinning voor eigen publiek. De titelhouder, met Virgil van Dijk de volledige negentig minuten binnen de lijnen, was met 2-0 te sterk voor Ross County. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Derk Boerrigter ontbrak in de selectie van Celtic.

Het publiek op Celtic Park hoefde niet lang te wachten op de openingstreffer. Al in de derde minuut scoorde Leigh Griffiths vanaf de strafschopstip. De bal was op elf meter gegaan na een overtreding van Andrew Davies. Slechts enkele minuten later was de wedstrijd voor Griffiths al voorbij. De aanvaller ging geblesseerd naar de kant. Door een goal van Stefan Johansen liep de thuisploeg nog voor de pauze verder uit.

Na de hervatting kon Celtic de krachten sparen voor de return tegen FK Karabakh uit Azerbeidzjan in de derde voorronde van de Champions League. De Schotse topclub won afgelopen woensdag de eerste wedstrijd met 1-0. Dedryck Boyata was toen voor eigen publiek matchwinner dankzij zijn doelpunt in de 82ste minuut.

Celtic kroonde zich begin mei voor de 46ste keer in de clubgeschiedenis tot kampioen van Schotland. De uiteindelijke voorsprong op nummer twee Aberdeen was maar liefst zeventien punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen