Tibbling gaat weer voor goud: "Wij zijn ook goed"

31 juli 2015, 15:01

Als speler van FC Groningen is het geen abc'tje om prijzen te pakken, maar toch kan Simon Tibbling zijn derde hoofdprijs binnen drie maanden pakken. Na de winst in de finale van de KNVB Beker en zijn zege op het EK onder 21 met Zweden, strijdt hij in de ArenA met landskampioen PSV om de Johan Cruijff Schaal.

Door zijn deelname aan het jeugd-EK kende Tibbling een kortere voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar middenvelder voelt zich weer topfit en kan spelen tegen PSV. "Twee weken moet genoeg zijn en ik voel me goed", zegt hij op de site van FC Groningen over zijn voorbereiding. "Het EK was geweldig, een gekkenhuis in Zweden. We hebben voor het eerst sinds de Olympische Spelen van 1948 wat gewonnen en de finale werd door 2,4 miljoen mensen bekeken. Ik ben na het toernooi een paar weken thuis geweest in Zweden. Bij familie, met vrienden en ik heb mijn oude teamgenoten opgezocht. Ook heb ik wat wedstrijden van mijn oude club Djurgårdens IF gezien. Het gaf me energie om weer een nieuw seizoen in te gaan en ik heb ervan genoten."

De 20-jarige Tibbling staat te trappelen om weer te starten en kijkt uit naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. "Finales zijn de mooiste wedstrijden om te spelen. Daar kun je er ook niet genoeg van spelen. We kijken er ontzettend naar uit. Een prijs is een prijs en als voetballer wil je zoveel mogelijk prijzen winnen. PSV heeft een goed team en is als landskampioen misschien wel de favoriet, maar wij zijn ook goed. We hebben een paar goede versterkingen erbij gekregen en beide teams zitten natuurlijk nog in de beginfase. Het wordt denk ik dan ook een open wedstrijd waarin wij, wanneer we goed zijn, van ieder team kunnen winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen