Southampton blijkt maatje te groot voor Vitesse

Southampton blijkt maatje te groot voor Vitesse

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 juli 2015 – Het Europa League-avontuur van Vitesse lijkt al voor de start van de nationale competitie te eindigen. De jonge ploeg uit Arnhem liep op bezoek bij het gelouterde Southampton tegen een forse nederlaag op (3-0). Graziano Pellè en Dusan Tadic, twee oude bekenden van de Eredivisie, maakten al in de eerste helft het verschil. Na de rust werd de schade nog wat erger dankzij invaller Shane Long.

Op papier was het Southampton van trainer Ronald Koeman de grote favoriet. Bovendien liet de nummer zeven van de Premier League in de voorbereiding zien op schot te zijn tegen Nederlandse clubs. Feyenoord en FC Groningen werden beiden eenvoudig verslagen met 3-0. Vitesse moest dus uit een ander vaatje tappen dan de clubs uit Rotterdam en Groningen.

Koeman en Vitesse-coach Peter Bosz genoten voor de wedstrijd opzichtig van de ontmoeting in het St. Mary's Stadium, waar overigens een prachtige grasmat en een uitverkocht stadion voor een prachtige ambiance zorgden. Vitesse, met Chelsea-huurling Izzy Brown in de basiself, begon verrassend sterk aan het uitduel. Uros Djurdjevic gaf de bal al in de derde minuut met een subtiel hakje mee aan Valeri Qazaishvili, die rakelings naast schoot. Het was voor Vitesse al vroeg in de wedstrijd de ultieme kans om het zo belangrijke uitdoelpunt te maken.

In de eerste twintig minuten was Vitesse zeker niet minder dan Southampton. Maar de Engelse ploeg speelde nog niet in de hoogste versnelling. Nadat Victor Wanyama nog van dichtbij de bal recht in de handen van Vitesse-doelman Eloy Room schoot, was het even later wel raak. Graziano Pellè liep eenvoudig weg uit de rug van de Vitesse-verdedigers en rondde de steekpass van Sadio Mané zonder enig spoortje van twijfel af. De oud-Feyenoorder haalde verwoestend uit: 1-0.

De openingstreffer van Pellè kwam hard aan bij Vitesse. Vlak voor rust maakte Rochdi Achenteh het nog erger door Mané op naïeve wijze een beuk te geven in het eigen strafschopgebied. Dusan Tadic mocht daardoor vanaf elf meter aanleggen en benutte de penalty feilloos, zoals hij dat ook zo vaak liet zien op de Nederlandse velden (2-0). Vitesse maakte zodoende alsnog kennis met de klasse van Southampton, dat met Mané, Tadic en Pellè de beschikking heeft over een uitstekende voorhoede.

Na de rust liet de thuisploeg het initiatief vaker over aan Vitesse, omdat het nauwelijks in gevaar kwam. Voor Vitesse was het hopen dat er één opleving zou komen en die kwam er ook. De debuterende invaller Milot Rashica kreeg uit het niets dé kans op de aansluitingstreffer, maar Southampton-doelman Maarten Stekelenburg hield van dichtbij zijn doel knap schoon.

Southampton ging nonchalanter spelen en Vitesse rook bloed. Rashica kreeg in de slotfase opnieuw een vrije schietkans, nadat Izzy Brown de bal klaarlegde met het hoofd, maar opnieuw miste de jongeling uit Albanië. Vitesse had in die twee kansen moeten toeslaan, maar deed dat niet en kreeg het deksel nog een keer op de neus. Vitesse gaf teveel ruimte weg op de eigen helft en Shane Long profiteerde daar in twee instanties van (3-0). De return in Arnhem is daardoor in principe een formaliteit geworden.

Reacties

gerelateerd