Ajax geeft voorsprong uit handen tegen tiental Rapid

29 juli 2015, 23:06   Bijgewerkt: 30 juli 2015, 00:21

Ajax heeft een 2-0 voorsprong uit handen gegeven tegen Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers speelden een halfuur met een man meer, maar zagen de Oostenrijkers desondanks langszij komen. Voor Ajax scoorde Davy Klaassen twee keer, bij Rapid waren Florian Kainz en Robert Beric de doelpuntenmakers.

In het Ernst Happel-stadion, waar Ajax in 1995 de Champions League won ten koste van AC Milan, begon vanavond de Europese campagne van de Amsterdammers. Een duel met grote belangen, zowel financieel als sportief. Vooraf was er alvast goed nieuws. Doelman Jasper Cillessen bleek fit genoeg om te spelen en ook Nemanja Gudelj, de duurste aankoop van Ajax van deze zomer, begon in de basis. De middenvelder moest de laatste twee oefenduels van de voorbereiding nog op de bank beginnen.

Dat was pas de eerste doelpoging van de Amsterdammers, maar daarmee was de ploeg van Frank de Boer ineens los. Nauwelijks een minuut later kreeg Anwar El Ghazi een grote kans op 2-0 en daarna volgden de mogelijkheden elkaar in rap tempo op. Uiteindelijk was het opnieuw Klaassen die op een voorzet van Arek Milik de 2-0 ruststand binnenkopte.

Met 2-2 op zak moet Ajax dinsdag in Amsterdam nu de volgende ronde zien te bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen