Jans wacht nog tijdje op Sainsbury en hoopt op Nijland

22 juli 2015, 20:15

Ron Jans is de selectie van PEC Zwolle volop aan het klaarstomen voor het nieuwe seizoen. De coach eindigde vorig jaar met zijn ploeg knap als zesde in de Eredivisie en wist het ook weer te schoppen tot de finale van de KNVB Beker. De Zwollenaren zijn in de oefencampagne voor de nieuwe jaargang nog ongeslagen. Jans heeft de beschikking over een bijna fitte selectie, maar Trent Sainsbury en Stef Nijland zitten nog in de lappenmand.

Na het vertrek van Joost Broerse (gestopt) en Maikel van der Werff (Vitesse) kan PEC Zwolle centrumverdediger Sainsbury goed gebruiken, maar de Australiër haalt de eredivisiestart niet. "Hij loopt rond met hamstringklachten, die volgens de dokter ontstaan zijn door een zenuw in de rug. Hij ligt wel op schema, maar kan volgende week waarschijnlijk pas echt weer meer de groep meedoen. Ik verwacht dat hij eind augustus of begin september weer klaar is om te spelen", zegt Jans tegen FCUpdate.nl.

Nijland wordt iets eerder terug verwacht dan Sainsbury. "Hij heeft een liesprobleem, een klein breukje. Hij is bij een specialist geweest en dat was wel positief. We hopen dat hij er niet nog weken uit zal zijn. Hij traint nog lichtjes, maar heeft wel een conditieachterstand. Als het herstel goed verloopt, dan kan hij bij de eerste competitiewedstrijd tegen SC Cambuur (8 augustus, red.) op de bank zitten."

"Verder ben ik tevreden over de fitheid van de spelersgroep", sluit Jans af. Hij wist met zijn ploeg in de voorbereiding te winnen van Hatto Heim (9-0), SC Genemuiden (4-1), Sparta Rotterdam (3-1) en Mersin Idman Yurdu (5-1). Europa League-finalist Dnjepr Dnjepropetrovsk werd knap op een 2-2 gelijkspel gehouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen