Utrecht-aanwinst over Bayern: "Beste wat ik kon meemaken"

22 juli 2015, 14:53

Met Rico Strieder haalde FC Utrecht deze zomer een opvallende speler binnen. De controlerende middenvelder is afkomstig van Bayern München, waar hij trainde onder coach Josep Guardiola en met mannen als Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Arjen Robben, Franck Ribéry en Philipp Lahm.

Op de website van zijn nieuwe club blikt Strieder terug op zijn tijd in München: "Twaalf jaar heb ik voor FC Bayern gespeeld. De laatste vier seizoenen in het tweede elftal. Afgelopen seizoen maakte ik mijn debuut in het eerste elftal, onder Pep Guardiola. Dat was één groot plezier", zegt de 23-jarige Duitser.

Strieder vervolgt: "Het was heel mooi om met dergelijke toppers te trainen. We hebben het dan wel over de beste spelers van de wereld, hè? Voor mijn ontwikkeling was dat het beste dat ik mee kon maken. Ik ging ook eens een week mee met het eerste elftal op trainingskamp. Je brengt dan zeven dagen lang 24 uur per dag met de ploeg door. Ik leerde er dat je, als je de top wilt bereiken, je hele levensstijl er op moet inrichten."

Van Bayern stapte Strieder over naar FC Utrecht, een veel kleinere club. "Het is anders. Het is goed voor mij. Dit is een grote stap voor mij. Alle teams in Nederland willen vooruit voetballen. In de competitie spelen veel jonge, talentvolle voetballers. Ik ben onder de indruk van de Eredivisie én van FC Utrecht."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen