Boze Ebecilio: "Karaktermoord en kapitaalvernietiging"

22 juli 2015, 11:16

Het rommelt weer eens flink bij FC Twente. De club uit Enschede maakte onlangs duidelijk dat Kyle Ebecilio voorlopig niet voorkomt in de plannen van coach Alfred Schreuder. De middenvelder zou er 'met zijn pet naar gooien', maar in een verklaring van zijn adviesbureau slaat Ebecilio keihard terug.

FC Twente zou hebben laten doorscheremen dat Ebecilio, mede vanwege zijn houding, zou aansturen op een vertrek. Dat is niet waar, staat te lezen in de persverklaring van de middenvelder die in handen is van TC Tubantia. "Dat de speler op deze manier in de media wordt gezet heeft niks met hem te maken, maar met de slechte financiële situatie van FC Twente. Het is geen geheim dat de club op dat vlak problemen heeft en spelers moet verkopen om de schuld te laten slinken." In de verklaring wordt benadrukt dat Ebecilio een contract tot de zomer van 2017 heeft bij FC Twente 'en zich uiterst professioneel en voorbeeldig opstelt'.

In het statement staat dat Ebecilio zich bij Twente wil revancheren voor het teleurstellend verlopen seizoen 2014/2015. "Hij is daar zeer gemotiveerd voor. De beschuldigingen dat Ebecilio er met de pet naar zou gooien zijn dan ook onjuist." Gesteld wordt dat de voormalig jeugdinternational een betere behandeling verdient. "In twee jaar is Ebecilio - na Hakim Ziyech - de meest scorende middenvelder in de selectie van Twente. Hij heeft zich tijdens zijn periode op de bank nooit negatief uitgelaten over de club of collega's. Dit is karaktermoord en kapitaalvernietiging. Ebecilio geeft honderd procent om zijn plek in de basis terug te krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen