'Sociale' Erwin Mulder: "Brutaliteit is ook belangrijk"

22 juli 2015, 10:31

Na een jaar bankzitten bij Feyenoord wil Erwin Mulder bij sc Heerenveen weer laten zien wat hij kan. De doelman werd in augustus 2014 aan de kant geschoven in Rotterdam-Zuid, hij moest plaatsmaken voor Kenneth Vermeer. Dat was lastig voor hem, maar Mulder zegt sterker uit deze periode gekomen te zijn.

"Als je valt, moet je weer opstaan. Als je blijft liggen zak je weg. Als ik kwaad en teleurgesteld was gebleven had ik nu niet bij Heerenveen gekeept, maar een hoofdklasser. Wat heb ik daaraan? Helemaal niets", zegt hij in Voetbal International over de moeilijke periode die hij kende in de Kuip na de komst van Vermeer.

Mulder denkt te weten waarom er bij Feyenoord twijfels waren over zijn capaciteiten en kent zijn eigen verbeterpunten. "Ik ben een rustige, sociale jongen. Binnen de lijnen was ik dat ook. Daardoor is bij Feyenoord ruimte voor twijfel ontstaan. Die heb ik geboden. Ballen tegenhouden is het belangrijkste, maar in Nederland wordt meer van een keeper verwacht. Brutaliteit is, zeker voor een doelman, ook belangrijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen