Kurto: "Wil na twee degradaties nu in Eredivisie blijven"

21 juli 2015, 14:19

Filip Kurto onder de lat hebben blijkt voor clubs in de Eredivisie vooralsnog niet bepaald een garantie voor succes. Sterker nog, de afgelopen twee seizoenen degradeerde de club waar de Pool tussen de palen stond. Bij Excelsior hoopt Kurto een derde degradatie op rij te kunnen voorkomen.

Kurto hield de afgelopen twee jaar met achtereenvolgens Roda JC en FC Dordrecht het hoofd niet boven water op het hoogste niveau. Het waren drukke jaren voor de keeper: "Ik sta er als doelman altijd om de nul te houden. Natuurlijk is dat lastiger als je twintig schoten op doel krijgt in plaats van één, maar aan de andere kant gaat het erom dat je die nul houdt. Ik probeer mij vooral te focussen op mijn eigen rol. Met FC Dordrecht wisten we dat het een moeilijk jaar zou worden. We hebben er alles aan gedaan, maar helaas is het uiteindelijk niet gelukt", zegt hij op de website van Excelsior, dat de keeper na het afgelopen seizoen vastlegde.

De 24-jarige Pool hoopt op een mooi jaar in Kralingen: "Het doel voor komend seizoen is uiteraard handhaving in de Eredivisie. In de laatste maanden kreeg Excelsior vorig jaar veel doelpunten tegen in het laatste kwartier, dus daar moeten wij aan werken. Ik denk dat we met deze groep hoger moeten kunnen eindigen dan de vijftiende plek van afgelopen jaar. Mijn persoonlijke doelstelling is uiteraard om mijn doel zoveel mogelijk schoon te houden. Bovendien wil ik na twee degradaties op rij nu een keer in de Eredivisie blijven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen