Chery definitief van FC Groningen naar QPR

20 juli 2015, 20:48   Bijgewerkt: 20 juli 2015, 20:54

Tjaronn Chery kiest definitief voor een avontuur in het Championship, het tweede niveau in Engeland. De aanvallende middenvelder van FC Groningen speelt de komende drie jaar voor Queens Park Rangers. De transfer van de 27-jarige Chery is helemaal rond, bevestigen beide clubs.

Zowel FC Groningen als Queens Park Rangers maakt maandagavond melding van de overstap van Chery. De ploeg uit Londen degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League en speelt zodoende komend jaar op het tweede niveau, maar hoopt een gooi te kunnen doen naar promotie. Chery had nog een contract voor één jaar in Groningen, met optie voor nog een seizoen. De aanvallende middenvelder heeft een ijzersterk seizoen achter de rug en werd in het voorjaar voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Les Ferdinand, de directeur voetbalzaken van QPR, is bijzonder blij met de komst van Chery. "We zijn al een tijdje met deze transfer bezig, dus we zijn blij dat het nu rond is. Diverse clubs zaten achter hem aan, ook uit de Premier League, we zijn verheugd dat hij voor ons gekozen heeft. Hij kon elders meer geld verdienen, maar heeft voor Queens Park Rangers gekozen omdat hij zich hier kan ontwikkelen. Dat is geweldig."

"Spelen in Engeland is altijd een droom van me geweest", zegt Chery zelf. "Ik heb gesproken met Leroy Fer, hij heeft me laten weten dat Queens Park Rangers een mooie club voor me zou zijn. Ik kijk ernaar uit om hier te spelen en te laten zien wat ik kan. Mijn beste jaren liggen voor me", aldus de 27-jarige middenvelder.

Eerder speelde Chery voor FC Twente, Cambuur, RBC Roosendaal, FC Emmen en ADO Den Haag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen